şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak evgin çıkış kapısı alegori yapı karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince dâhilmimarisı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan henüz ayrıntılı kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının hediyeı henüz buna bentlı olarak daha ehven olmaktadır.
Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile alay malay devreye giren, ısı ve esrarın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı sıkı katıya kapanmaktadır.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin kanatı nöbet, yangın kapıları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri gibi vesair yangın sahabet özelliklerine sahiptir.
Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların spontane kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Yangın baplarının ve daha birsonsuz yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın yangın kapısı kesinlikle sağlandığını öğrenmek üzere üs durumlar konusunda eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.
Defa adetsı 4’ten lüks olmayan habitat amaçlı binalar dâhilin yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara onat olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.
Bir bünyeda kullanılan müşterek merdivenlerden yangın ve sair ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri özge kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir binadadır.
Kapının estetik bünyesı ve gönül edilen aksesuarların kullanımı pahaı dolaysız olarak etkilemektedir.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;
FEZA Tertibat Odası Yangın Bapsı: Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının tarafı aralık otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın kapıları camlı olur.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 saat ile 2 sayaç ortada bir direnç gösterir ve yangının içeriden temellamışsa hariçya, dışarıdan mebdelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve kişi-finans kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.
Bazı durumlarda ihtiyacınızı hakkındalamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı mimarilması gerekebilir. İşte böyle durumlar destur özel tasavvur merdivenler kullanılabilir.
Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı verilen bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar müstacel hatır takkadak kapının olanaklı olan en azca zaman kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.